Patiënten

Dit is de officiële Webpagina van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie (KBVR).
Dit deel van de KBVR site richt zich tot patiënten en wordt zo goed mogelijk wetenschappelijk samengesteld en gecontroleerd door Reuma professionals. In geen geval worden hier publiciteit of commerciële berichten gegeven. Het patiëntendeel van deze website wordt alleen door de KBVR opgericht en onderhouden, zonder enige andere geldelijke steun.

Het RIZIV heeft aan de Koning Boudewijnstichting de opdracht gegeven om een dialoog op te starten tussen vertegenwoordigers van werkgevers enerzijds en van artsen anderzijds.

Deze opleiding omvat 4 lesdagen op 4 verschillende locaties, Sint Lucas Brugge (31/1), Sint Augustinus Wilrijk (15/2), UZ Leuven (23/2) en UZ Gent (9/3)

De BRADA vragenlijst, ontwikkeld door Dr Xavier Janssens in samenwerking met een groep Belgische reumatologen, wordt voorgesteld als nieuwe standaard voor de evaluatie van activiteitenbeperkingen bij personen met RA in België.

Op woensdag 12 oktober staan reumatische aandoeningen in de schijnwerpers tijdens Wereld Reuma Dag.
Meer informatie over deze internationale campagne kunt u vinden op http://worldarthritisday.org/

Het wordt stilaan een traditie, maar er is inmiddels een nieuwe editie van het boek "reuma en dan... genieten kan" met  andermaal leuke recepten voor heerlijke gerechten.

Het boek “Geschiedenis van de reumatologie in België/Histoire de la rhumatologie en Belgique”, geschreven door onze voormalige voorzitter Robert François is eind september verschenen.

Lijst van kinesitherapeuten welke bijkomende opleiding bij de KBVR volgden.

Patienten met RA hebben er dus alle belang bij te stoppen met roken.